Chutný koláčik, ktorý sa hodí na víkendové posedenie v kruhu rodiny!

Vynikajúci „strúhaný tvarohový koláč“, ktorý nikdy neomrzí!

RECEPT

Chutný koláčik, ktorý sa hodí na víkendové posedenie v kruhu rodiny!

Vynikajúci "strúhaný tvarohový koláč", ktorý nikdy neomrzí!

INGREDIENCIE na cesto
  • 400g hladká múka

  • 200g maslo

  • 4PL práškový cukor

  • 2 vajcia

  • 1 vanilínový cukor

  • 1ks prášok do pečiva

  • kôra z citróna

  • štipka soli

INGREDIENCIE na plnku
  • 650g tvaroh

  • 180g kyslá smotana

  • 150g kryštálový cukor

  • 2 vajcia

  • 2PL škrob

POSTUP

  • Metličkou vymiešame v mise vajcia s cukrom a štipkou soli. Pridáme zmäknuté maslo, nastrúhanú kôru z citróna a dôkladne premiešame.

  • Nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiesime mäkké cesto. Cesto rozdelíme na 2 polovice, zabalíme do potravinovej fólie a jednu polovicu odložíme do mrazničky.

  • Druhú polovicu cesta rukou vtlačíme na dno zapekacej misy(alebo hlbší plech) s rozmermi 26x17.

  • Na tvarohovú plnku ponorným mixérom rozmixujeme dohromady všetky suroviny. Pripravenú plnku navrstvíme na cesto, zarovnáme.

  • Nakoniec nastrúham(na hrubom strúhadle) na vrch koláča druhú polovicu cesta z mrazničky.

  • Pripravený koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 35 - 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!