Výborný „škoricovo-kakaový koláč s kyslou smotanou“!

Jemný, lahodný, ku dobrej káve ideálny!

RECEPT

Výborný "škoricovo-kakaový koláč s kyslou smotanou"!

Jemný, lahodný, ku dobrej káve ideálny!

INGREDIENCIE
  • 4 vajcia

  • 6pl kryštálový cukor

  • 5pl polohrubá múka

  • 3pl olej

  • 3pl mlieko

  • 1pl kakao

  • 1,5čl mletá škorica

  • 1,5čl prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE krém
  • 400ml kyslá smotana

  • 2-3pl práškový cukor

  • 1,5čl mletá škorica

  • 150g tmavá čokoláda

POSTUP

  • Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, mlieko a zľahka vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a škoricou. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh a vareškou ho vmiešame do žĺtkovej zmesi.

  • Formu (22x22) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Smotanu zmiešame s cukrom a škoricou a rozotrieme na vychladnutý koláč. Vrch husto posypeme strúhanou čokoládou a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!