Výborný koláčik ku káve či čaju, alebo len tak pre krajší deň „jablkový koláč so snehom“

RECEPT

Výborný koláčik ku káve či čaju, alebo len tak pre krajší deň "jablkový koláč so snehom"

INGREDIENCIE
  • 4 žĺtky

  • 380g polohrubá múka

  • 200g maslo

  • 150g kyslá smotana

  • 100g kryštálový cukor

  • 1bal. vanilínový cukor

  • 10g prášok do pečiva

  • štipka soli

  • 6 jabĺk

  • 1čl škorica

INGREDIENCIE sneh
  • 4 vaječné bielky

  • 100g cukor krupica

  • 10g škrob

  • 1pl citrónová šťava

POSTUP

  • Cesto -  v mise zmiešame múku s práškom do pečiva a štipkou soli. Pridáme nastrúhané studené maslo a rukami vypracujeme mrveničku. K zmesi pridáme cukor, vanilínový cukor, žĺtky, kyslú smotanu a vypracujeme hladké cesto. 1/3 z cesta oddelíme, zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do mrazničky.

  • Jablká očistíme a nakrájame ma malé kúsky.

  • Sneh - bielky s cukrom a citrónovou šťavou vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme škrob a vareškou premiešame.

  • Formu(32x22) vystelieme papierom na pečenie, cesto rukami utlačíme na dno formy, naukladáme nakrájané jablká, posypeme škoricou, navrstvíme sneh z bielkov a nakoniec na vrch koláča nastrúhame na hrubom strúhadle odložené cesto z mrazničky.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: sovkusom.ru