Výborný koláč s jemným malinovým krémom a želé!

Sladká dobrota, ktorá stojí za to zhrešiť!

RECEPT

Výborný koláč s jemným malinovým krémom a želé!

Sladká dobrota, ktorá stojí za to zhrešiť!

INGREDIENCIE cesto
  • 3 vajcia

  • 3pl kryštálový cukor

  • 3pl olej

  • 3pl hladká múka

  • 1pl kakao

  • 1čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE krém
  • 250ml smotana na šľahanie

  • 200g maliny (čerstvé alebo mrazené)

  • 200g kyslá smotana

  • 100g biela čokoláda

  • 2 plátky želatína

  • 2pl kryštálový cukor

  • 1 vanilínový cukor

INGREDIENCIE želé
  • 200g mrazené maliny

  • 1ks plátková želatína

  • 1pl kryštálový cukor

POSTUP

  • Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej premiešame. K zmesi preosejeme múku, kakao a prášok do pečiva, zmiešame. Cesto uhladíme do plechu/formy(22x22) a dáme piecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 15 minút, po upečení necháme vychladnúť.

  • Krém - želatínu dáme do vody napučať. Maliny, cukor a vanilku dáme do variť do hrnca, po zovretí zmes odstavíme a do teplej primiešame vyžmýkanú želatínu. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, necháme mierne vychladnúť. Smotanu vyšľaháme, primiešame k nej kyslú smotanu, vlažnú čokoládu a nakoniec vychladnuté malinové pyré. Všetko dobre premiešame.

  • Na vychladnutý korpus natrieme malinový krém, zarovnáme a dáme na hodinu stuhnúť do chladničky.

  • Maliny s cukrom rozvaríme, prepasírujeme cez sitko a ešte do teplej zmesi pridáme napučanú želatínu, miešame kým sa rozpustí. Necháme mierne vychladnúť a rozotrieme na vrch koláča.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!