Tvaroh, čučoriedky a jemné cesto, výborná kombinácia v jednoduchom koláči, na ktorom si vždy pochutíme „strúhaný tvarohovo-čučoriedkový koláč“!

RECEPT

Tvaroh, čučoriedky a jemné cesto, výborná kombinácia v jednoduchom koláči, na ktorom si vždy pochutíme "strúhaný tvarohovo-čučoriedkový koláč"!

INGREDIENCIE cesto
  • 250g hladká múka

  • 60g práškový cukor

  • 60g maslo

  • 1 vajce

  • 1bal. vanilínový cukor

  • 1/2bal. prášok do pečiva

  • 3pl mlieko

  • 1čl kôra z citróna

INGREDIENCIE plnka
  • 2 vajcia

  • 500g jemný hrudkovitý tvaroh

  • 120g kyslá smotana

  • 90g kryštálový cukor

  • 1bal. vanilkový puding

  • štipka soli

  • 500g čučoriedky

POSTUP

  • Cesto - suroviny zmiešame a rukami vypracujeme cesto. 2/3 cesta rozvaľkáme na veľkosť formy(20x25), cesto mierne zdvihneme aj na boky formy(formu predtým vymastíme a vysypeme múkou). Zvyšné cesto (1/3) zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do mrazničky.

  • Plnka - z bielkov so štipkou soli vyšľaháme sneh. V mise zmiešame tvaroh, cukor, pudingový prášok, žĺtky a kyslú smotanu. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov a čučoriedky. Hotovú plnku navrstvíme na cesto vo forme.

  • Z mrazničky vyberieme zvyšné cesto, na hrubom strúhadle ho nastrúhame na vrch koláča a dáme piecť.

  • Pečieme pri teplote 160 stupňov približne 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!