Tieto chrumkavé dobroty zmiznú zo stola rýchlosťou blesku!

Vynikajúce „jablkovo-karamelové trubičky“, ktoré sa rozplývajú na jazyku!

RECEPT

Tieto chrumkavé dobroty zmiznú zo stola rýchlosťou blesku!

Vynikajúce "jablkovo-karamelové trubičky", ktoré sa rozplývajú na jazyku!

INGREDIENCIE
  • 5 jabĺk (plnka)

  • 200g kryštálový cukor (plnka)

  • 1ČL škorica (plnka)

  • 630g múka

  • 1 vajce

  • 125g maslo

  • 120ml olej

  • 120ml kefír

  • 75g práškový cukor

  • 1 vanilínový cukor

  • 1PL kukuričný škrob

  • 1ČL kurkuma

POSTUP

  • Najskôr si pripravíme plnku z jabĺk. Olúpané jablká nastrúhame na hrubom strúhadle a dusíme na panvici dusíme spolu s cukrom približne 25 minút. Nakoniec pridáme škoricu, dobre premiešame a necháme vychladnúť.

  • Kým nám vychladne plnka, pripravíme si cesto.

  • Všetky suroviny(preosiata múka, práškový cukor, vanilka, kukuričný škrob, kurkuma, vajce, maslo, olej a kefír) si v mise zmiešame a vypracujeme cesto.

  • Z cesta si urobíme guličky, ktoré si valčekom rozvaľkáme. Na všetky vyvaľkané jazyky(ovály) natrieme pripravenú jablkovú plnku. Zatočíme ich do rúrky a poukladáme na plech s papierom na pečenie.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Hotové necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!