Rýchlo a jednoducho! „8x dezert v pohári“, ideálne pohostenie na každú príležitosť!

RECEPT

Rýchlo a jednoducho! "8x dezert v pohári", ideálne pohostenie na každú príležitosť!

Tiramisu v pohári

Ingrediencie:

5 vajec

dlhé piškóty

500g mascarpone

5pl trstinový cukor

5pl mandľový likér Amaretto

hrnček silnej kávy

kakao

Postup:

Uvaríme si silnú čiernu kávu, necháme vychladnúť, nalejeme so misky a pridáme mandľový likér.

Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, z bielkov vyšľaháme sneh. Do žĺtkovej zmesi zašľaháme mascarpone a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

Dlhé piškóty zľahka namočíme z oboch strán v káve a striedavo vrstvíme piškóty/krém do pohárov. Vrchná vrstva bude krémová.

Pripravené dezerty odložíme minimálne na 2 hodiny do chladničky, ideálne cez noc. Pred podávaním posypeme kakaom.

Dobrú chuť!

Panna cotta s malinami

Ingrediencie:

750ml smotana na šľahanie

75g kryštálový cukor

6 plátkov želatíny

1 vanilkový struk

voda

250g malín(môžu byť aj mrazené) - MALINOVÁ ZMES

50g kryštálový cukor - MALINOVÁ ZMES

1 plátok želatíny - MALINOVÁ ZMES

Postup:

Želatínu namočíme do vody, aby zmäkla a napučala.

Do hrnca si nalejeme smotanu. Vanilkový struk rozrežeme a vyškriabeme vnútro, ktoré pridáme k smotane. Pridáme cukor a pomaly zohrievame. Za stáleho miešania zohrievame, ale neprivedieme k varu.

Po rozpustení cukru smotanu odstavíme zo sporáka a do horúcej pridáme vyžmýkané plátky želatíny. Dobre premiešame, aby sa želatína rozpustila a spojila so smotanou. Pripravenú zmes nalejeme do pohárov a dáme do chladničky minimálne na 4 hodiny.

Malinová zmes - v hrnci si rozvaríme maliny s cukrom, necháme mierne vychladnúť a vmiešame napučanú želatínu(1plátok). Vychladnutú malinovú zmes nalejeme na stuhnutú smotanu a odložíme ešte aspoň na hodinu do chladničky.

Dobrú chuť!

Malinový krém

Ingrediencie:

750ml mlieko

2 malinové pudingy v prášku

3PL kryštálový cukor

250g mascarpone

100g práškový cukor

1 vanilínový cukor

300ml smotana na šľahanie

Postup:

Z mlieka, kryštálového cukru a pudingov si uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť.

V mise si zmiešame mascarpone s práškovým cukrom a vanilkou. K mascarpone postupne prišľaháme vychladnutý puding. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha a vmiešame do pudingovej zmesi.

Zmes dáme do cukrárskeho vrecka a naplníme ňou poháriky a dozdobíme posypmi, čokoládovými hoblinami, ovocím a pod. Pripravené poháriky odložíme aspoň na 2h do chladničky.

Dobrú chuť!

Lotus dezerty v pohári

Ingrediencie:

150g lotus keksy

250g mascarpone

200g jemný tvaroh

100g smotana na šľahanie

3PL práškový cukor

1 lotus nátierka

Lotus keksy na posypanie

Postup:

V mikrovlnnej rúre si na pár sekúnd ohrejeme lotus nátierku, aby sa nám dobre vrstvila na dno pohárikov. Do každého pohárika dáme menšiu PL nátierky.

Mascarpone s tvarohom a práškovým cukrom vyšľaháme, pridáme smotanu a zmiešame, podľa chuti si môžete krém ešte prisladiť.

Pomocou cukrárskeho vrecka navrstvíme krém do pohárikov. Na vrch krému posypeme namrvené lotus keksíky, môžeme ozdobiť podľa seba a dáme chladiť. Hotovo!

Dobrú chuť!

Kokosové poháre

Ingrediencie:

1l mlieko

3pl kryštálový cukor

1 vanilínový cukor

4pl strúhaný kokos

4pl kukuričný škrob

100g biela čokoláda

250g mascarpone

kokos na posypanie

Postup:

Z mlieka, cukru, vanilky, škrobu a kokosu uvaríme za stáleho miešania krém.

Odstavíme z ohňa a vmiešame čokoládu a mascarpone. Hotovým krémom naplníme dezertné poháre, ozdobíme podľa seba a dáme aspoň na hodinu do chladničky.

Dobrú chuť

Čokoládová pena

Ingrediencie:

270g horká čokoláda

80g maslo

4 vajcia

60g kryštálový cukor

2pl voda

400ml šľahačková smotana

Postup:

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s maslom. V druhom hrnci si uvaríme vodu s cukrom na sirup.

Z bielok si vyšľaháme sneh, do ktorého postupne prišľaháme teplý cukrový sirup.

Smotanu si vyšľaháme do polotuha. Do trochu vychladnutej čokolády primiešame žĺtky, dobre premiešame a pridáme do vyšľahaných bielok. Nakoniec pridáme vyšľahanú smotanu a miešame, pokým sa vytvorí jednotná zmes.

Nalejeme do pohárov, môžeme ozdobiť ovocím a necháme dobre vychladnúť v chladničke.

Dobrú chuť!

Čokoládovo-smotanový krém

Ingrediencie:

250g mäkký krémový tvaroh

250g mascarpone

250ml šľahačka

250g horká čokoláda (85%)

plátok masla

Postup:

V mise si mixérom vyšľaháme šľahačku. V druhej nádobe si mixérom zmiešame mascarpone s mäkkým tvarohom a pridáme k vyšľahanej šľahačke.

Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli s plátkom masla a necháme približne 10 minút ochladiť. Vychladnutú čokoládu pridáme k ostatným surovinám a mixérom vyšľaháme na krém.

Naplníme do pohárov a ozdobíme podľa seba - my sme použili rozdrvené sušené maliny a čokoládové lupienky. Ak chceme dezert sladší, pridáme cukor alebo med.

Dobrú chuť!.

Vanilkový krém s bielou čokoládou

Ingrediencie:

500ml mlieko

2 žĺtky

1 bal. zlatý klas

100ml smotana na šľahanie

100g biela čokoláda

3PL salko

ovocie, čokoláda na ozdobu

Postup:

V troche mlieka metličkou rozmiešame žĺtky a zlatý klas. Zvyšok mlieka dáme na sporák, privedieme k varu, nalejeme žĺtkovú zmes a uvaríme krém.

Odstavíme zo sporáka a do krému vmiešame nalámanú čokoládu spolu so smotanou a salkom. Miešame, kým sa čokoláda v krému úplne rozpustí.

Nalejeme do dezertných pohárov a necháme vychladnúť. Ozdobíme ovocím, čokoládou a pod.

Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!