Raz-dva pripravený, veľmi chutný „čokoládovo-smotanový dezert“
Raz-dva pripravený, veľmi chutný „čokoládovo-smotanový dezert“
RECEPT
Raz-dva pripravený, veľmi chutný "čokoládovo-smotanový dezert"
INGREDIENCIE
200g čokoládové sušienky
130g maslo
500g mascarpone
250g biela čokoláda
250g horká čokoláda
čokoláda + mleté vlašské orechy na ozdobu
POSTUP
V mixéri si rozdrvíme najemno sušienky. V hrnci si roztopíme maslo a zmiešame s rozdrvenými sušienkami.
Formu(24cm) vystelieme papierom na pečenie a sušienky navrstvíme na dno formu spolu s bokmi. Dobre popritláčame a dáme do chladničky.
Vo vodnom kúpeli si roztopíme horkú čokoládu. Polovicu mascarpone(250g) si dáme do misy, pridáme roztopenú čokoládu a mixérom vyšľaháme. Rovnako postupujeme aj s druhou polovicou mascarpone, ktorú zmiešame s roztopenou bielou čokoládou.
Do formy s korpusom rovnomerne natrieme krém z tmavej čokolády. Pridáme druhú vrstvu krému z bielej čokolády a dáme chladiť.
Vrch torty ozdobíme podľa seba(čokoláda, mleté orechy, mandle...).
Leave A Comment