Jemný, svieži zákusok so smotanovým krémom a ovocím!

Jednoduchý recept na vynikajúci dezert, ktorý Vám zlepší deň!

RECEPT

Jemný, svieži zákusok so smotanovým krémom a ovocím!

Jednoduchý recept na vynikajúci dezert, ktorý Vám zlepší deň!

INGREDIENCIE cesto
  • 6 vajec

  • 300g kryštálový cukor

  • 300g polohrubá múka

  • 150ml mlieko

  • 150ml olej

  • 1bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE 1. krém

  • 500ml smotana na šľahanie + 1 stužovač

  • 500g mascarpone

  • 100g práškový cukor

  • 2bal. vanilínový cukor

  • 300g mrazené jahody

INGREDIENCIE 2. krém
  • 300ml smotana na šľahanie

  • 1bal. vanilínový cukor

  • 1bal. stužovač

POSTUP

  • Z bielok vyšľaháme sneh, postupne zašľaháme cukor, po jednom primiešame žĺtky. Pridáme olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 160 stupňov približne 15 - 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Smotanu si vyšľaháme so stužovačom, pridáme 1bal. prášok OLE vanilkový puding bez varenia, premiešame. Pridáme mascarpone, práškový cukor, vanilku a dobre vymiešame.

  • Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus a povtláčame do krému mrazené jahody(alebo iné ovocie).

  • Nakoniec vyšľaháme šľahačku so stužovačom a vanilkou, natrieme na vrch koláča a ozdobíme strúhanou čokoládou.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!