Na pohľad lákavé, chuťovo výborné krehké zákusky „LINECKÉ KORNÚTKY s čokoládovým a vanilkovým krémom“!

RECEPT

Na pohľad lákavé, chuťovo výborné krehké zákusky „LINECKÉ KORNÚTKY s čokoládovým a vanilkovým krémom“!
INGREDIENCIE cesto
  • 300g hladká múka

  • 200g maslo

  • 100g práškový cukor

  • 1 žĺtok

  • 1bal. vanilkový cukor

  • 1čl prášok do pečiva

  • kôra z 1/2 citróna

INGREDIENCIE plnka
  • 500ml voda

  • 150g kryštálový cukor

  • 4 vaječné bielky

  • 2ks vanilínový cukor

  • 1bal. vanilkový + 1bal. čokoládový puding

POSTUP

  • Zo surovín si rukami vypracujeme cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme hodinu odpočívať v chladničke.

  • Odpočinuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2-3mm. Narežeme cesto na dlhé 30cm pásiky, široké 2-3cm.

  • Pásiky navinieme na formičky na kornútky, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 10 minút.

  • Pripravíme si krém. Nad parou si z bielok a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Z 250ml vody, van. cukru a vanilkového pudingu si uvaríme krém, rovnakým spôsobom si uvaríme aj čokoládový krém. Ešte do horúcich vmiešame sneh z bielok(polovicu do každého krému).

  • Upečené kornútky naplníme krémom a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: viccmagazin.com