Lahodný zákusok vhodný na akúkoľvek príležitosť „krémeš z odpaľovaného cesta“

Výborný dezert, ktorý nesklame!

RECEPT

Lahodný zákusok vhodný na akúkoľvek príležitosť "krémeš z odpaľovaného cesta"

Výborný dezert, ktorý nesklame!

INGREDIENCIE na cesto
  • 150g hladká múka

  • 120ml voda

  • 120ml mlieko

  • 90g maslo

  • 5 vajec

  • štipka soli

  • mandľové lupienky

INGREDIENCIE na krém
  • 700ml mlieko

  • 120g cukor

  • 2 vajcia

  • 3pl kukuričný škrob

  • 1 vanilkový puding

  • 1ks vanilínový cukor

  • 200g maslo

  • 300ml šľahačka

  • práškový cukor na posypanie

POSTUP

  • Do hrnca s hrubým dnom nalejeme vodu, mlieko, pridáme štipku soli a maslo. Privedieme k varu. Pridáme preosiatu múku a miešame, kým sa cesto začne odlepovať od stien. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutého cesta po jednom zašľaháme vajcia.

  • Hotové cesto rozdelíme na 2 časti. Polovicu cesta natrieme na papierom vystlanú formu(22x22) a dáme piecť. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 15 - 20 minút. Počas pečenia neotvárame rúru! Rovnako upečieme aj druhú polovicu cesta, cesto pred pečením posypeme mandľovými lupienkami(ak máme).

  • Krém
    Krém - v 200ml mlieka si zmiešame metličkou škrob, cukor, vanilku, puding a vajcia. Do hrnca dáme variť zvyšné mlieko, do horúceho pridáme zmes a uvaríme krém. Odstavíme, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Maslo vyšľaháme do peny a postupne k nemu zašľaháme vychladnutý krém.

  • Na druhý krém si v mise vyšľaháme šľahačku.

  • Na spodný plát(bez mandľových lupienkov) natrieme vanilkový krém, navrstvíme šľahačku a prikryjeme druhým cestom. Odložíme chladiť na 2h. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: