Jemný, krémový, vanilkový cheesecake s bielou čokoládou!

Pripravte si tento jednoduchý, lahodný dezert, ktorý si obľúbite.

RECEPT

Jemný, krémový, vanilkový cheesecake s bielou čokoládou!

Pripravte si tento jednoduchý, lahodný dezert, ktorý si obľúbite.

INGREDIENCIE korpus
  • 200g sušienky

  • 120g rozpustené maslo

  • 50g cukor krupica

INGREDIENCIE plnka

  • 900g krémový syr(mascarpone)

  • 200g cukor krupica

  • 80ml smotana na šľahanie

  • 5 vajec

  • 3PL hladká múka

  • 1ČL vanilkový extrakt

INGREDIENCIE poleva
  • 240ml kyslá smotana

  • 2PL cukor krupica

  • 1/2ČL vanilkový extrakt

  • biele čokoládové hoblinky

POSTUP

  • Sušienky si rozmrvíme v mixéri nadrobno. Pridáme k nim cukor, roztopené maslo, zmiešame.

  • Formu si vymastíme, navrstvíme na dno a okraje pripravenú sušienkovú zmes a odložíme do chladničky.

  • Pripravíme si plnku. V mise zmiešame mixérom mascarpone, cukor a múku. Po jednom pridáme vajcia, po každom vajci zašľaháme asi pol minúty. Prilejeme smotanu, vanilkový extrakt a dobre prešľaháme na nižších otáčkach.

  • Do pripravenej formy so sušienkovým základom nalejeme plnku, zarovnáme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút, potom teplotu stiahneme na 120 stupňov a pečieme ešte 60 - 80 minút.

  • Počas pečenia si pripravíme polevu. V mise zmiešame kyslú smotanu, cukor, vanilkový extrakt a vylejeme na cheesecake. Opäť vrátime cheesecake do rúry a pečieme ešte 15 minút.

  • Hotový cheesecake necháme vychladnúť, ozdobíme čokoládovými hoblinkami a dáme na niekoľko hodín do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!