Krehký, jemný „jablkovo-vanilkový koláč so šľahačkou“!

Jednoduchý, no výborný koláčik, ktorý urobí Váš deň krajším!

RECEPT

Krehký, jemný "jablkovo-vanilkový koláč so šľahačkou"!

Jednoduchý, no výborný koláčik, ktorý urobí Váš deň krajším!

INGREDIENCIE cesto
  • 150g polohrubá múka

  • 65g práškový cukor

  • 65g maslo

  • 1 vajce

  • 1čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE plnka
  • 500ml jablková šťava

  • 6 jabĺk

  • 2bal. vanilkový puding

  • 6pl kryštálový cukor

INGREDIENCIE šľahačka
  • 250ml smotana na šľahanie

  • 2bal. vanilínový cukor

  • 1bal. stužovač šľahačky

  • kakao na ozdobu

POSTUP

  • Do misy preosejeme múku, cukor a prášok do pečiva, zmiešame. Pridáme vajce, maslo a rukami vypracujeme cesto.

  • Plech(35x23) vystelieme papierom na pečenie, rukami poutláčame cesto na dno plechu a popicháme vidličkou.

  • Plnka - jablkovú šťavu zmiešame s cukrom a pudingovými práškami a na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Jablká očistíme, nastrúhame a vmiešame do pudingu.

  • Hotový jablkový krém navrstvíme na cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom a stužovačom a natrieme na vychladnutý koláč. Nakoniec posypeme kakaovým práškom.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: kiloretete.ro