Jemný, lahodný, výborný „MONTE zákusok“!

Sladká dobrota na každú príležitosť!

RECEPT

Jemný, lahodný, výborný "MONTE zákusok"!

Sladká dobrota na každú príležitosť!

INGREDIENCIE cesto
  • 4 vajcia

  • 6pl kryštálový cukor

  • 1bal. vanilínový cukor

  • 80g polohrubá múka

  • 20g kakao

  • 50ml mlieko

  • 50ml olej

  • 1/2bal. prášok do pečiva

  • 100ml mlieko na poliatie

INGREDIENCIE krém
  • 1l mlieko

  • 5pl kryštálový cukor

  • 1bal. vanilínový cukor

  • 120g kukuričný škrob

  • 180g mäkké maslo

INGREDIENCIE poleva
  • 350ml smotana na šľahanie

  • 200g tmavá čokoláda

  • 100g mliečna čokoláda

POSTUP

  • Cesto - z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, po jednom prišľaháme žĺtky. Potom pridáme olej, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao.

  • Plech(30x40) vymastíme, vysypeme múkou a nalejeme pripravené cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút. Ešte teplý koláč polejeme mliekom.

  • Krém - v 250ml mlieka rozmiešame cukor a škrob, zvyšné mlieko nalejeme do hrnca, privedieme k varu, prilejeme pripravenú zmes so škrob a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Odstavíme, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Do vychladnutého krému zašľaháme mäkké maslo a natrieme na vychladnutý koláč.

  • Poleva - smotanu zohrejeme(neprivedieme k varu), pridáme nalámanú čokoládu a vymiešame na hladkú zmes. Necháme mierne vychladnúť a nalejeme na vrch koláča. Pripravený koláč odložíme do chladničky, ideálne do nasledujúceho dňa.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@antoniajagodic