Jemný, lahodný „smotanovo-jahodový dezert“, ktorý si nás podmanil na prvé ochutnanie!

Výborný zákusok na každú príležitosť!

RECEPT

Jemný, lahodný "smotanovo-jahodový dezert", ktorý si nás podmanil na prvé ochutnanie!

Výborný zákusok na každú príležitosť!

INGREDIENCIE cesto
  • 2 vajcia

  • 200g hladká múka

  • 50g práškový cukor

  • 50g maslo

  • 1/4čl soľ

  • 1čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE plnka
  • 500g kyslá smotana

  • 300g jahody

  • 120g práškový cukor

  • 70ml voda

  • 1 vanilínový cukor

  • 10g želatína

POSTUP

  • V mise vymiešame vareškou mäkké maslo s cukrom a štipkou soli do hladka. Pridáme vajcia, premiešame. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a rukami vypracujeme trochu lepivé cesto.

  • Formu(30x25) vystelieme papierom na pečenie, na dno utlačíme pripravené cesto a husto popicháme vidličkou. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Krém - kyslú smotanu vyšľaháme s cukrom a vanilkou. Do menšieho hrnca nalejeme vodu, pridáme želatínu a necháme 10 minút napučať. Potom za stáleho miešania zahrievame(nevaríme), až kým sa želatína rozpustí. Pridáme 2pl kyslej smotany, metličkou zmiešane a následne vmiešame celé do zvyšného krému. Nakoniec vmiešame jahody.

  • Na vychladnutý korpus navrstvíme smotanový krém, uhladíme a odložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: sovkusom.ru