Jemný koláčik s lahodným vanilkovým krémom „BIELE REZY“, výborný na každú príležitosť!

RECEPT

Jemný koláčik s lahodným vanilkovým krémom "BIELE REZY", výborný na každú príležitosť!

INGREDIENCIE cesto
  • 400g hladká múka

  • 1 vajce

  • 1bal. prášok do pečiva

  • 12pl mlieko

  • 5pl kryštálový cukor

  • 5pl roztopená bravčová masť

  • strúhaná citrónová kôra

INGREDIENCIE krém
  • 500ml mlieko

  • 200g kryštálový cukor

  • 5pl polohrubá múka

  • 250g maslo

  • 2čl vanilkový extrakt

POSTUP

  • Vajce s cukrom vyšľaháme mixérom, pridáme mlieko, rozpustenú bravčovú masť, citrónovú kôru a premiešame. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiesime mäkké, hladké cesto.

  • Pripravené cesto si rozdelíme na 3 rovnaké časti, každé rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu(36x23). Pomocou valčeka prenesieme cesto na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10 minút. Takto upečieme všetky 3 cestá a necháme ich vychladnúť.

  • Krém - 400ml mlieka dáme do hrnca, pridáme cukor a privedieme k varu. Zvyšné mlieko metličkou zmiešame s múkou, pridáme k zovretému mlieku a uvaríme hustý krém. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny, postupne k nemu zašľaháme vychladnutý krém a pridáme vanilkový extrakt.

  • Plnku rozdelíme na 2 časti, naplníme upečené, vychladnuté korpusy, prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme. Hotový koláč necháme odpočívať na chladnom mieste do nasledujúceho dňa. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@Kreativnadomacica