Jemný dezert s lahodným karamelovo-kávovým krémom „CAFFE REZY“, ktorým očaríte počas akejkoľvek príležitosti!

Výborný koláčik, ktorému nik neodolá!

RECEPT

Jemný dezert s lahodným karamelovo-kávovým krémom "CAFFE REZY", ktorým očaríte počas akejkoľvek príležitosti!

Výborný koláčik, ktorému nik neodolá!

INGREDIENCIE cesto
  • 4 vajcia

  • 150g kryštálový cukor

  • 100g polohrubá múka

  • 1bal. prášok do pečiva

  • 5PL horúca voda

  • 1PL kakao

  • 1PL čierna káva(mletá)

  • 150-200ml uvarená silnejšia káva + džem na potretie

INGREDIENCIE krém
  • 500ml mlieko

  • 120g maslo

  • 1bal. karamelový puding

  • 4PL kryštálový cukor

  • 1PL instantná káva

INGREDIENCIE poleva
  • 2KS kyslá smotana + cukor podľa chuti

  • čokoláda/kakao na ozdobu

POSTUP

  • Oddelíme si žĺtky a bielky. Žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme ostatné suroviny, premiešame a nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielok.

  • Plech(32x22) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 160 stupňov približne 20 minút. Po upečení necháme trochu vychladnúť a polejeme uvarenou kávou. Potom potrieme rovnomerne džemom.

  • Z mlieka, pudingového prášku a instantnej kávy si uvaríme krém. Maslo si vyšľaháme s cukrom a postupne k nemu zašľaháme vychladnutý puding. Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus.

  • Kyslé smotany zmiešame s cukrom podľa chuti a natrieme na vrch koláča.

  • Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a ozdobíme koláč alebo len posypeme kakaom. Hotový koláč necháme dobre vychladnúť v chladničke.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!