Jedinečný zákusok, ktorý ocenia aj nároční „Cherry Lady“!

Tento dokonalý dezert je skutočný pôžitok!

RECEPT

Jedinečný zákusok, ktorý ocenia aj nároční "Cherry Lady"!

Tento dokonalý dezert je skutočný pôžitok!

INGREDIENCIE cesto
  • 8 vaječných bielkov

  • 4 vaječné žĺtky

  • 150g mletý mak

  • 150g kokos

  • 100g kryštálový cukor

  • 100g mleté mandle

INGREDIENCIE krém
  • 500ml mlieko

  • 3pl kryštálový cukor

  • 1bal. vanilínový cukor

  • 4 vaječné žĺtky

  • 2pl čerešňový likér

  • 1bal. vanilkový puding

  • 2pl zlatý klas

  • 250g maslo

INGREDIENCIE čerešňová vrstva
  • 450g mrazené čerešne

  • 4pl kryštálový cukor

  • 2pl citrónová šťava

  • 2čl kukuričný škrob

  • 2,5čl prášková želatína

INGREDIENCIE poleva
  • 200g smotana na šľahanie

  • 100g biela čokoláda

  • 1pl prášková želatína

  • 25ml voda + 25ml citrónová šťava

POSTUP

  • Cesto - bielky vyšľaháme do peny, postupne pridávame cukor a vyšľaháme tuhý lesklý sneh. Po jednom pridáme pridáme žĺtky a nakoniec zľahka vareškou vmiešame mak, kokos a mleté mandle.  Pripravené cesto rozdelíme na 2 časti, rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme 2 rovnako veľké pláty. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 20 minút, po upečení necháme vychladnúť.

  • Čerešňová vrstva - do hrnca dáme čerešne, pridáme cukor, citrónovú šťavu a premiešame. Škrob rozmiešame v 2pl vody, pridáme k čerešňovej zmesi, privedieme k varu a odstavíme z ohňa. Želatínu rozpustíme v 2pl vody, pridáme do horúcej čerešňovej zmesi, dôkladne premiešame a necháme mierne vychladnúť.

  • Krém - v 200ml mlieka metličkou rozmiešame žĺtky, pudingový prášok, zlatý klas, cukor, vanilku. Zvyšné mlieko privedieme k varu, prilejeme žĺtkovú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Odstavíme, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.  Maslo vyšľaháme do peny, po častiach k nemu zašľaháme vychladnutý pudingový krém, pridáme citrónovú šťavu a likér.

  • Na jeden upečený plát cesta navrstvíme čerešňovú zmes, navrstvíme pudingový krém a na vrch priložíme druhý plát upečeného cesta.

  • Poleva - želatínu rozpustíme vo vode zmiešanej s citrónovou šťavou, keď želatína napučí, zohrejeme ju na miernom ohni, kým sa rozpustí. Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu spolu so smotanou, tenkým prúdom pridáme rozpustenú želatínu, dôkladne premiešame a rozotrieme na vrch koláča.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!