Jedinečný kakaový dezert s kokosovým krémom a čokoládovou polevou, ktorý si Vás podmaní!

RECEPT

Jedinečný kakaový dezert s kokosovým krémom a čokoládovou polevou, ktorý si Vás podmaní!

INGREDIENCIE cesto
  • 5 vajec

  • 100g kryštálový cukor

  • 100g polohrubá múka

  • 40ml olej

  • 20g kakao

  • 1čl prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE krém

  • 500g mascarpone

  • 1 plechovka salko

  • 100g kokos

INGREDIENCIE poleva
  • 150g čokoláda

  • 100ml smotana na šľahanie

POSTUP

  • Vajcia s cukrom vyšľaháme, prilejem olej, premiešame. V mise zmiešame sypké suroviny a vareškou zľahka vmiešame do vaječnej zmesi.

  • Plech(30x25) vystelieme papierom na pečenie, vylejeme cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Krém - salko zmiešame s kokosom, po lyžiciach vmiešame mascarpone.

  • Upečený korpus pozdĺžne prerežeme na 2 časti, väčšiu časť krému natrieme na spodný plát, na krém priložíme vrchný plát a na vrch natrieme zvyšný krém.

  • Poleva - čokoládu si nalámeme do misy, v hrnci zohrejeme smotanu a horúcu nalejeme na čokoládu, miešame kým sa čokoláda rozpustí. Hotovú polevu rozotrieme na vrch koláča.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@deserturisialtebunatati