Jeden z najobľúbenejších zákuskov, ktorý neomrzí a všetci si pochutia „OBLÍŽ PRST“

Výborný na každú príležitosť!

RECEPT

Jeden z najobľúbenejších zákuskov, ktorý neomrzí a všetci si pochutia "OBLÍŽ PRST"

Výborný na každú príležitosť!

INGREDIENCIE cesto
  • 5 vajec

  • 160g hladká múka

  • 160g kryštálový cukor

  • 50ml voda

  • 50ml olej

  • 30g kakao

  • 1bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE krém
  • 6 žĺtok

  • 600ml mlieko

  • 80g kryštálový cukor

  • 40g hladká múka

  • 40g zlatý klas

  • 250g maslo

  • 80g práškový cukor

INGREDIENCIE sneh
  • 6 bielkov

  • 200g kryštálový cukor

  • čokoláda na ozdobu

POSTUP

  • Cesto - vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej svetlej peny, pridáme olej, vodu a prešľaháme. Do misky preosejeme múku, kakao, prášok do pečiva a vmiešame vareškou do vaječnej zmesi.

  • Plech(36x24) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25-30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Krém - do hrnca nalejeme mlieko, pridáme polovicu kryštálového cukru a privedieme k varu. Žĺtky rozšľaháme so zvyšným kryštálovým cukrom, múkou a zlatým klasom. K žĺtkovej zmesi prilejeme trochu horúceho mlieka, zmiešame a vlejeme späť do hrnca. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém, odstavíme, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.

  • Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme a po častiach k nemu zašľaháme vychladnutý žĺtkový krém. Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky.

  • Sneh - bielky s cukrom vyšľaháme vo vodnom kúpeli, kým sa rozpustí cukor, potom ich ďalej šľaháme do pevného snehu, až kým vychladnú. Sneh uhladíme na vrch koláča a necháme niekoľko hodín dobre vychladiť v chladničke.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!