Chrumkavé lístkové cesto, lahodný vanilkový krém a orechová piškóta, to je jedinečný zákusok, ktorému neodoláme „Juhoslovanský krémeš“!

RECEPT

Chrumkavé lístkové cesto, lahodný vanilkový krém a orechová piškóta, to je jedinečný zákusok, ktorému neodoláme "Juhoslovanský krémeš"!

INGREDIENCIE pláty + krém
  • 500g lístkové cesto

  • 1l mlieko

  • 100g kryštálový cukor

  • 2bal. vanilkový puding

  • 2bal. vanilínový cukor

  • 3pl škrob

  • 250g maslo

INGREDIENCIE orechové cesto
  • 5 vajec

  • 140g mleté vlašské orechy

  • 100g práškový cukor

  • 70g polohrubá múka

  • 1/2bal. prášok do pečiva

  • 1pl kakao

  • štipka soli

POSTUP

  • Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti, rozvaľkáme na veľkosť plechu, popicháme vidličkou a upečieme 2 pláty. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 12-15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Orechové cesto - bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Plech(30x40) vystelieme papierom na pečenie, nanesieme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.

  • Krém - v troche mlieka si metličkou rozmiešame vanilkové pudingy a škrob. Zvyšné mlieko nalejeme do hrnca, pridáme cukor, vanilku, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Odstavíme, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme mixérom do peny, postupne k nemu zašľaháme vychladnutý puding.

  • Na spodný plát lístkového cesta rozotrieme 1/2 vanilkového krému, priložíme vychladnutú orechovú piškótu, natrieme druhú polovicu krému a zakryjeme druhým lístkovým cestom. Vrch koláča posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@cook4you