10 receptov na výborné „HRNČEKOVÉ“ koláče! Rýchle, jednoduché a veľmi chutné!
RECEPT

10 receptov na výborné "HRNČEKOVÉ" koláče! Rýchle, jednoduché a veľmi chutné!
Nadýchaný hrnčekový perník
Ingrediencie:
2 hrnčeky polohrubá múka
1 hrnček kryštálový cukor
1 hrnček vlažné mlieko
1/2 hrnčeka olej
1 vajce
1bal. kypriaci prášok do perníka
1bal. vanilínový cukor
1pl kakao
Postup:
V mise si zmiešame sypké suroviny. V druhej mise si metličkou zmiešame vajcia, mlieko, olej a postupne k nim vmiešame zmes sypkých surovín.
Plech(30x22) vymastíme, vysypeme múkou, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 - 30 minút.
Po upečení necháme vychladnúť. Môžeme posypať práškovým cukrom, potrieť džemom a posypať kokosom alebo poliať čokoládou.
Dobrú chuť
Hrnčekové Raffaello
Ingrediencie cesto (hrnček 250ml):
2 vajcia
1 hrnček práškový cukor
1 hrnček mlieko
1/2 hrnčeka olej
2 hrnčeky polohrubá múka
1bal. prášok do pečiva
Ingrediencie posýpka:
1 hrnček práškový cukor
1,5 hrnčeka strúhaný kokos
400ml smotana na šľahanie (na poliatie)
práškový cukor/kokos na posypanie
Postup:
Cesto - vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme mlieko, olej a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Posýpka - cukor s kokosom zmiešame dohromady.
Plech(25x30) vystelieme papierom na pečenie(alebo vymastíme, vysypeme múkou), nalejeme pripravené cesto a rovnomerne posypeme posýpkou.
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Po upečení polejeme koláč smotanou a necháme vychladnúť. Nakoniec posypeme práškovým cukrom a kokosom.
Hrnčekový koláč s ovsenými vločkami a ovocím
Ingrediencie (hrnček 250ml):
3 vajcia
4 jablká
125g rozpustené maslo
1 hrnček ovsené vločky
1 hrnček celozrnná múka
3/4 hrnčeka práškový cukor
1čl sóda bikarbóna
ovocie (môže byť aj mrazené)
Postup:
Jablká očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle a spolu s ostatnými surovinami(okrem malín) zmiešame. Môžeme pridať aj nasekané orechy.
Plech(23x33) vymastíme, vysypeme múkou a navrstvíme pripravené cesto. Poukladáme ovocie a dáme piecť.
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Hrnčekový makový koláč s višňami
Ingrediencie:
2 vajcia
2 hrnčeky mletý mak
2 hrnčeky polohrubá múka
2 hrnčeky kryštálový cukor
2 hrnčeky višne bez kôstok
1 hrnček mlieko
1dl šťava z višňového kompótu
6PL roztopené maslo
1 bal. prášok do pečiva
Postup:
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, roztopené maslo a višňovú šťavu. Nakoniec vareškou vmiešame mak a višne.
Plech(35x25) vymastíme, vysypeme múkou. Pripravenú zmes vylejeme na plech a dáme piecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov približne 30 minút.
Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Hrnčekový kokosový koláč s čokoládovou polevou
Ingrediencie:
2 hrnčeky polohrubá múka
1 hrnček kryštálový cukor
300ml biely jogurt
1 hrnček kokos
1 hrnček mlieko
1 hrnček olej
1 vanilínový cukor
2čl prášok do pečiva
Poleva: 120g čokoláda + 3pl olej
Postup:
V mise zmiešame jogurt s cukrom, pridáme ostatné suroviny a všetko spolu premiešame. Pripravenú zmes nalejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy(35x30) a dáme piecť.
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30-35 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s olejom, nalejeme na vychladnutý koláč a necháme stuhnúť.
hrnčekový Granko koláč s čokoládovou polevou
Ingrediencie:
1 hrnček polohrubá múka
1 hrnček granko
1/2hrnčeka kryštálový cukor
1/2 hrnčeka olej
5 vajec
1ks prášok do pečiva
1/2 hrnčeka uvarená, osladená instantná káva
Ingrediencie poleva:
250ml smotana na šľahanie
200g čokoláda na varenie
džem
Postup:
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme múku, prášok do pečiva, granko a olej. Všetko spolu zmiešame.
Plech(35x25) vymastíme, vysypeme múkou a nalejeme pripravené cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.
Počas pečenia si uvaríme nescafé kávu a polejeme ňou upečený, ešte teplý koláč. Potom rozotrieme džem.
Poleva - v hrnci si zohrejeme smotanu na šľahanie, pridáme nalámanú čokoládu, miešame kým nám vznikne hladká zmes. Polevou potrieme vychladnutý koláč a necháme aspoň 2h v chlade. Nakrájame a ozdobíme šľahačkou alebo ovocím.
Hrnčekový makový koláč s čokoládovou polevou
Ingrediencie cesto:
100g mak
2 hrnčeky kryštálový cukor
2 hrnčeky minerálka (hrnček 200ml)
1 hrnček polohrubá múka
1 hrnček krupica
1/2 hrnčeka olej
1bal. prášok do pečiva
džem na potretie
Ingrediencie poleva:
150g čokoláda
2pl olej
Postup:
V mise zmiešame sypké suroviny - múku, cukor, krupicu, mak, prášok do pečiva. Prilejeme olej, minerálku a metličkou zmiešame.
Plech(20x30) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 - 30 minút. Hotový koláč potrieme džemom a necháme vychladnúť.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s olejom a rozotrieme na vrch koláča.
Hrnčekový koláčs tvarohovým krémom a kyslou smotanou
Ingrediencie cesto (hrnček 250ml):
2 vajcia
2 hrnčeky hladká múka
1 hrnček kryštálový cukor
1 hrnček mlieko
1/2 hrnčeka olej
2,5pl kakao
1 bal. vanilínový cukor
1 bal. prášok do pečiva
Ingrediencie plnka:
250g maslo
500g jemný tvaroh
500ml mlieko
2bal. zlatý klas
5pl kryštálový cukor
2bal. vanilínový cukor
Ingrediencie poleva:
200g čokoláda na varenie
400g kyslá smotana
Postup:
Vajcia s cukrom a vanilkou vyšľaháme do peny. Pridáme olej, mlieko a nakoniec preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Vyšší plech vymastíme, vysypeme múkou a nalejeme 3/4 cesta. Do zvyšnej 1/4 cesta pridáme kakao, zmiešame a navrstvíme cik-cak na svetlé cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 - 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Zo zlatých klasov, mlieka, cukru a vanilky si uvaríme krém. Do horúceho pridáme maslo, miešame, kým sa rozpustí. Hneď ako sa rozpustí maslo pridáme tvaroh a zmiešame mixérom. Pripravený krém ešte horúci natrieme na upečený, vychladnutý korpus a necháme vychladnúť.
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, necháme mierne vychladnúť: Do kyslej smotany postupne pridávame roztopenú čokoládu a dôkladne premiešame. Čokoládovú polevu natrieme na vychladnutý tvarohový krém, vidličkou urobíme vzory a dáme do chladničky stuhnúť.
Hrnčekový koláč s kompótom a želé
Ingrediencie cesto:
2 vajcia
2 hrnčeky polohrubá múka
1 hrnček kryštálový cukor
1 hrnček mlieko
1dl olej
1ks vanilínový cukor
1ks prášok do pečiva
kompót
Ingrediencie želé:
1ks zlatý klas
2pl kryštálový cukor
šťava z kompótu
voda
Postup:
Všetky suroviny vymiešame na hladké cesto. Plech vystelieme papierom na pečenie, vylejeme pripravené cesto, poukladáme ovocie z kompótu a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Šťavu z kompótu doplníme vodou tak, aby sme mali 500ml, odoberieme 200ml, kde rozmiešame zlatý klas. Zvyšnú šťavu dáme spolu s cukrom variť, po zovretí prilejeme zlatý klas a varíme do zhustnutia. Vlažnou želatínou polejeme koláč a necháme vychladnúť.
Hrnčekové citrónové rezy
Ingrediencie cesto:
2 hrnčeky polohrubá múka
1 hrnček na kocky nakrájané maslo
1/2 hrnčeka kryštálový cukor
1bal. vanilínový cukor
Ingrediencie krém:
4 vajcia
1 hrnček kryštálový cukor
1/2 hrnčeka citrónová šťava
1/4 hrnčeka hladká múka
1čl citrónová kôra
Postup:
Maslo s cukrom a vanilkou vyšľaháme, pridáme múku a vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme ho na veľkosť plechu približne (23x33), plech vystelieme papierom na pečenie, cesto prenesieme na plech a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút.
Krém - vo vodnom kúpeli vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, pridáme citrónovú šťavu aj kôru, múku, miešame kým vznikne hladká zmes.
Na predpečené cesto natrieme pripravený krém a vrátime späť do rúry, pečieme ešte približne 20 - 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!
zdroj: nagyireceptje.hu, andi1976.gportal.hu, youtube.com/
, webcukraszda.hu,
Leave A Comment