10 receptov na výborné „HRNČEKOVÉ“ koláče! Rýchle, jednoduché a veľmi chutné!

RECEPT

10 receptov na výborné "HRNČEKOVÉ" koláče! Rýchle, jednoduché a veľmi chutné!

Nadýchaný hrnčekový perník

Ingrediencie:

2 hrnčeky polohrubá múka

1 hrnček kryštálový cukor

1 hrnček vlažné mlieko

1/2 hrnčeka olej

1 vajce

1bal. kypriaci prášok do perníka

1bal. vanilínový cukor

1pl kakao

Postup:

V mise si zmiešame sypké suroviny. V druhej mise si metličkou zmiešame vajcia, mlieko, olej a postupne k nim vmiešame zmes sypkých surovín.

Plech(30x22) vymastíme, vysypeme múkou, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 - 30 minút.

Po upečení necháme vychladnúť. Môžeme posypať práškovým cukrom, potrieť džemom a posypať kokosom alebo poliať čokoládou.

Dobrú chuť

Hrnčekové Raffaello

Ingrediencie cesto (hrnček 250ml):

2 vajcia

1 hrnček práškový cukor

1 hrnček mlieko

1/2 hrnčeka olej

2 hrnčeky polohrubá múka

1bal. prášok do pečiva

Ingrediencie posýpka:

1 hrnček práškový cukor

1,5 hrnčeka strúhaný kokos

400ml smotana na šľahanie (na poliatie)

práškový cukor/kokos na posypanie

Postup:

Cesto - vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme mlieko, olej a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Posýpka - cukor s kokosom zmiešame dohromady.

Plech(25x30) vystelieme papierom na pečenie(alebo vymastíme, vysypeme múkou), nalejeme pripravené cesto a rovnomerne posypeme posýpkou.

Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Po upečení polejeme koláč smotanou a necháme vychladnúť. Nakoniec posypeme práškovým cukrom a kokosom.

Hrnčekový koláč s ovsenými vločkami a ovocím

Ingrediencie (hrnček 250ml):

3 vajcia

4 jablká

125g rozpustené maslo

1 hrnček ovsené vločky

1 hrnček celozrnná múka

3/4 hrnčeka práškový cukor

1čl sóda bikarbóna

ovocie (môže byť aj mrazené)

Postup:

Jablká očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle a spolu s ostatnými surovinami(okrem malín) zmiešame. Môžeme pridať aj nasekané orechy.

Plech(23x33) vymastíme, vysypeme múkou a navrstvíme pripravené cesto. Poukladáme ovocie a dáme piecť.

Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Hrnčekový makový koláč s višňami

Ingrediencie:

2 vajcia

2 hrnčeky mletý mak

2 hrnčeky polohrubá múka

2 hrnčeky kryštálový cukor

2 hrnčeky višne bez kôstok

1 hrnček mlieko

1dl šťava z višňového kompótu

6PL roztopené maslo

1 bal. prášok do pečiva

Postup:

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, roztopené maslo a višňovú šťavu. Nakoniec vareškou vmiešame mak a višne.

Plech(35x25) vymastíme, vysypeme múkou. Pripravenú zmes vylejeme na plech a dáme piecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov približne 30 minút.

Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Hrnčekový kokosový koláč s čokoládovou polevou

Ingrediencie:

2 hrnčeky polohrubá múka

1 hrnček kryštálový cukor

300ml biely jogurt

1 hrnček kokos

1 hrnček mlieko

1 hrnček olej

1 vanilínový cukor

2čl prášok do pečiva

Poleva: 120g čokoláda + 3pl olej

Postup:

V mise zmiešame jogurt s cukrom, pridáme ostatné suroviny a všetko spolu premiešame. Pripravenú zmes nalejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy(35x30) a dáme piecť.

Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30-35 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s olejom, nalejeme na vychladnutý koláč a necháme stuhnúť.

hrnčekový Granko koláč s čokoládovou polevou

Ingrediencie:

1 hrnček polohrubá múka

1 hrnček granko

1/2hrnčeka kryštálový cukor

1/2 hrnčeka olej

5 vajec

1ks prášok do pečiva

1/2 hrnčeka uvarená, osladená instantná káva

Ingrediencie poleva:

250ml smotana na šľahanie

200g čokoláda na varenie

džem

Postup:

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme múku, prášok do pečiva, granko a olej. Všetko spolu zmiešame.

Plech(35x25) vymastíme, vysypeme múkou a nalejeme pripravené cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.

Počas pečenia si uvaríme nescafé kávu a polejeme ňou upečený, ešte teplý koláč. Potom rozotrieme džem.

Poleva - v hrnci si zohrejeme smotanu na šľahanie, pridáme nalámanú čokoládu, miešame kým nám vznikne hladká zmes. Polevou potrieme vychladnutý koláč a necháme aspoň 2h v chlade. Nakrájame a ozdobíme šľahačkou alebo ovocím.

Hrnčekový makový koláč s čokoládovou polevou

Ingrediencie cesto:

100g mak

2 hrnčeky kryštálový cukor

2 hrnčeky minerálka (hrnček 200ml)

1 hrnček polohrubá múka

1 hrnček krupica

1/2 hrnčeka olej

1bal. prášok do pečiva

džem na potretie

Ingrediencie poleva:

150g čokoláda

2pl olej

Postup:

V mise zmiešame sypké suroviny - múku, cukor, krupicu, mak, prášok do pečiva. Prilejeme olej, minerálku a metličkou zmiešame.

Plech(20x30) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 - 30 minút. Hotový koláč potrieme džemom a necháme vychladnúť.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s olejom a rozotrieme na vrch koláča.

Hrnčekový koláčs tvarohovým krémom a kyslou smotanou

Ingrediencie cesto (hrnček 250ml):

2 vajcia

2 hrnčeky hladká múka

1 hrnček kryštálový cukor

1 hrnček mlieko

1/2 hrnčeka olej

2,5pl kakao

1 bal. vanilínový cukor

1 bal. prášok do pečiva

Ingrediencie plnka:

250g maslo

500g jemný tvaroh

500ml mlieko

2bal. zlatý klas

5pl kryštálový cukor

2bal. vanilínový cukor

Ingrediencie poleva:

200g čokoláda na varenie

400g kyslá smotana

Postup:

Vajcia s cukrom a vanilkou vyšľaháme do peny. Pridáme olej, mlieko a nakoniec preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Vyšší plech vymastíme, vysypeme múkou a nalejeme 3/4 cesta. Do zvyšnej 1/4 cesta pridáme kakao, zmiešame a navrstvíme cik-cak na svetlé cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 - 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

Zo zlatých klasov, mlieka, cukru a vanilky si uvaríme krém. Do horúceho pridáme maslo, miešame, kým sa rozpustí. Hneď ako sa rozpustí maslo pridáme tvaroh a zmiešame mixérom. Pripravený krém ešte horúci natrieme na upečený, vychladnutý korpus a necháme vychladnúť.

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, necháme mierne vychladnúť: Do kyslej smotany postupne pridávame roztopenú čokoládu a dôkladne premiešame. Čokoládovú polevu natrieme na vychladnutý tvarohový krém, vidličkou urobíme vzory a dáme do chladničky stuhnúť.

Hrnčekový koláč s kompótom a želé

Ingrediencie cesto:

2 vajcia

2 hrnčeky polohrubá múka

1 hrnček kryštálový cukor

1 hrnček mlieko

1dl olej

1ks vanilínový cukor

1ks prášok do pečiva

kompót

Ingrediencie želé:

1ks zlatý klas

2pl kryštálový cukor

šťava z kompótu

voda

Postup:

Všetky suroviny vymiešame na hladké cesto. Plech vystelieme papierom na pečenie, vylejeme pripravené cesto, poukladáme ovocie z kompótu a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

Šťavu z kompótu doplníme vodou tak, aby sme mali 500ml, odoberieme 200ml, kde rozmiešame zlatý klas. Zvyšnú šťavu dáme spolu s cukrom variť, po zovretí prilejeme zlatý klas a varíme do zhustnutia. Vlažnou želatínou polejeme koláč a necháme vychladnúť.

Hrnčekové citrónové rezy

Ingrediencie cesto:

2 hrnčeky polohrubá múka

1 hrnček na kocky nakrájané maslo

1/2 hrnčeka kryštálový cukor

1bal. vanilínový cukor

Ingrediencie krém:

4 vajcia

1 hrnček kryštálový cukor

1/2 hrnčeka citrónová šťava

1/4 hrnčeka hladká múka

1čl citrónová kôra

Postup:

Maslo s cukrom a vanilkou vyšľaháme, pridáme múku a vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme ho na veľkosť plechu približne (23x33), plech vystelieme papierom na pečenie, cesto prenesieme na plech a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút.

Krém - vo vodnom kúpeli vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, pridáme citrónovú šťavu aj kôru, múku, miešame kým vznikne hladká zmes.

Na predpečené cesto natrieme pripravený krém a vrátime späť do rúry, pečieme ešte približne 20 - 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: nagyireceptje.hu, andi1976.gportal.hu, youtube.com/, webcukraszda.hu,