Krehké orechové trubičky z kyslej smotany! Jednoduché na prípravu a chuťovo vynikajúce!
Krehké orechové trubičky z kyslej smotany! Jednoduché na prípravu a chuťovo vynikajúce!
RECEPT
Krehké orechové trubičky z kyslej smotany! Jednoduché na prípravu a chuťovo vynikajúce!
INGREDIENCIE
300g hladká múka
100g maslo
100g vlašské orechy
200g kyslá smotana
100g práškový cukor
1 vanilínový cukor
1/2 prášok do pečiva
štipka soli
POSTUP
Do misy nasypeme múku, prášok do pečiva, štipku soli a premiešame. Pridáme maslo a vypracujeme mrveničku. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a vypracujeme hladké cesto.
Cesto zabalíme do vrecka alebo fólie a dáme odpočívať do chladničky na 20 minút.
Vlašské orechy si nadrobno nasekáme, pridáme k nim cukor, vanilku a zmiešame.
Cesto si rozdelíme na 4 časti, z každej vytvarujeme guľu. Na pomúčenej pracovnej doske si vyvaľkáme každé cesto a nakrájame ho na trojuholníky.
Na okraj trojuholníkom dáme lyžičku pripravenej orechovej zmesi a zrolujeme do trubičiek.
Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme pripravené rolky. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov približne 15 - 20 minút.
Leave A Comment