Tip na výborný obed či večeru – cestoviny v parajkovo-cesnakovej omáčke „ARRABIATA“

RECEPT

Tip na výborný obed či večeru - cestoviny v parajkovo-cesnakovej omáčke „ARRABIATA“
INGREDIENCIE
  • 400g cestoviny

  • 500g paradajky

  • 1 cibuľa

  • 1 strúčik cesnaku

  • 0,5ČL chilli korenie mleté

  • nasekaná petržlenová vňať(iné bylinky)

  • 70g parmezán

  • olivový olej

  • soľ

POSTUP

  • Uvaríme si cestoviny.

  • Paradajky sparíme horúcou vodou. Olúpeme ich a nadrobno nakrájame.

  • Cibuľu si nakrájame nadrobno. Na panvici s trochou oleja osmažíme cibuľu, pridáme pretlačený cesnak. Potom pridáme paradajky, chilli a povaríme.

  • Za stáleho miešania povaríme asi 5 minút, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, soľ podľa chuti.

  • Nakoniec do horúcej omáčky pridáme uvarené cestoviny a ma miernom ohni ešte miešame pár minút.

  • Pred podávaním posypeme strúhaným parmezánom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!