Výborný zákusok s karamelovým krémom a šľahačkou, vhodný na sviatočný stôl, oslavy, či akékoľvek významné príležitosti „VEĽHORY“!

Pekný na pohľad, výborný chuťovo!

RECEPT

Výborný zákusok s karamelovým krémom a šľahačkou, vhodný na sviatočný stôl, oslavy, či akékoľvek významné príležitosti "VEĽHORY"!

Pekný na pohľad, výborný chuťovo!

INGREDIENCIE cesto
  • 6 vajec

  • 150g hladká múka

  • 250ml voda

  • 125g Cera

  • štipka soli

INGREDIENCIE krém
  • 300g kryštálový cukor

  • 150ml voda

  • 500ml mlieko

  • 2bal. zlatý klas

  • 2 vaječné žĺtky

  • 250g maslo

  • 500ml smotana na šľahanie + 2ks stužovač šľahačky + 1 vanilínový cukor

POSTUP

  • Do hrnca dáme vodu, ceru a štipku soli, zohrievame, kým sa rozpustí. Do vriacej zmesi pridáme múku a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Do vlažnej masy po jednom vmiešame vajcia, cesto vyšľaháme a rozdelíme na 2 časti.

  • Každú časť rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 10 - 15 minút. Rovnako upečieme aj druhé cesto.

  • Plnka - V hrnčeku si metličkou zmiešame mlieko, zlaté klasy a žĺtky. Cukor skaramelizujeme, zalejeme vodou, rozvaríme. Potom pridáme mlieko a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a postupne vmiešame do vychladnutej kaše.

  • Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom a vanilínovým cukrom. Na spodný plát natrieme karamelový krém, na krém rozotrieme šľahačku a prikryjeme druhým plátom. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladu. Vrch koláča môžeme posypať práškovým cukrom alebo pokvapkať roztopenou čokoládou.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!