Neodolateľná čokoládovo-tvarohová dobrota s jahodami „Brownie cheesecake“!

RECEPT

Neodolateľná čokoládovo-tvarohová dobrota s jahodami "Brownie cheesecake"!

INGREDIENCIE cesto
  • 3 vajcia

  • 200g horká čokoláda

  • 200g maslo

  • 200g kryštálový cukor

  • 100g polohrubá múka

  • 1pl kakao

  • 2čl instantná káva

  • 1čl vanilkový extrakt

  • 1/2čl soľ

INGREDIENCIE plnka
  • 1 vajce

  • 250g mascarpone

  • 250g jemný tvaroh

  • 70g kryštálový cukor

  • 1pl zlatý klas

  • 1čl vanilkový extrakt

  • 250g jahody (môžu byť aj mrazené)

POSTUP

  • Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom, miešame kým sa spoja, odstavíme a necháme vychladnúť. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vychladnutú čokoládovú zmes, vanilkový extrakt. Nakoniec k zmesi preosejeme múku, kakao, pridáme instantnú kávu, soľ a dobre premiešame.

  • Plnka - do misy dáme všetky suroviny(okrem jahôd) a mixérom vyšľaháme do hladka.

  • Plech(35x25) vymastíme, vysypeme múkou, nalejeme 2/3 pripraveného čokoládového cesta, na cesto poukladáme jahody, navrstvíme plnku a na vrch nalejeme zvyšnú časť čokoládového cesta.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35 - 40 minút. Rúru vypneme, koláč v nej necháme ešte 10 minút, potom pootvoríme dvierka a necháme úplne vychladnúť.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!