Jedna z najlepších kombinácií „mak a višne“, čo potvrdzuje aj tento výborný koláč, ktorý všetci dobre poznáme!

Rýchly, jednoduchý a veľmi chutný makovo-višňový koláčik!

RECEPT

Jedna z najlepších kombinácií "mak a višne", čo potvrdzuje aj tento výborný koláč, ktorý všetci dobre poznáme!

Rýchly, jednoduchý a veľmi chutný makovo-višňový koláčik!

INGREDIENCIE
  • 2 vajcia

  • 2 hrnčeky mletý mak

  • 2 hrnčeky polohrubá múka

  • 2 hrnčeky kryštálový cukor

  • 2 hrnčeky vykôstkovaných višní

  • 1 hrnček mlieko

  • 1dl šťava z višňového kompótu

  • 6PL roztopené maslo

  • 1 bal. prášok do pečiva

POSTUP

  • Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, roztopené maslo a višňovú šťavu.

  • Nakoniec vareškou vmiešame mak a višne.

  • Plech vymastíme, vysypeme múkou. Pripravenú zmes vylejeme na plech a dáme piecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov približne 30 minút.

  • Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: andi1976.gportal.hu