Jednoduchý, no výborný „čokoládovo-smotanový dezert“, vhodný na každú príležitosť!

RECEPT

Jednoduchý, no výborný "čokoládovo-smotanový dezert", vhodný na každú príležitosť!
INGREDIENCIE
  • 250g mäkký krémový tvaroh

  • 250g mascarpone

  • 250ml šľahačka

  • 250g horká čokoláda (85%)

  • plátok masla

POSTUP

  • V mise si mixérom vyšľaháme šľahačku. V druhej nádobe si mixérom zmiešame mascarpone s mäkkým tvarohom a pridáme k vyšľahanej šľahačke.

  • Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli s plátkom masla a necháme približne 10 minút ochladiť. Vychladnutú čokoládu pridáme k ostatným surovinám a mixérom vyšľaháme na krém.

  • Naplníme do pohárov a ozdobíme podľa seba - my sme použili rozdrvené sušené maliny a čokoládové lupienky.  Ak chceme dezert sladší, pridáme cukor alebo med.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!