Jednoduchý, no výborný „čokoládovo-smotanový dezert“, vhodný na každú príležitosť!
Jednoduchý, no výborný „čokoládovo-smotanový dezert“, vhodný na každú príležitosť!
RECEPT
Jednoduchý, no výborný "čokoládovo-smotanový dezert", vhodný na každú príležitosť!
INGREDIENCIE
250g mäkký krémový tvaroh
250g mascarpone
250ml šľahačka
250g horká čokoláda (85%)
plátok masla
POSTUP
V mise si mixérom vyšľaháme šľahačku. V druhej nádobe si mixérom zmiešame mascarpone s mäkkým tvarohom a pridáme k vyšľahanej šľahačke.
Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli s plátkom masla a necháme približne 10 minút ochladiť. Vychladnutú čokoládu pridáme k ostatným surovinám a mixérom vyšľaháme na krém.
Naplníme do pohárov a ozdobíme podľa seba - my sme použili rozdrvené sušené maliny a čokoládové lupienky. Ak chceme dezert sladší, pridáme cukor alebo med.
Leave A Comment