Chutný, krehký linecký koláč s ríbezľovým džemom! Jednoduchý, nenáročný, výborný!

RECEPT

Chutný, krehký linecký koláč s ríbezľovým džemom! Jednoduchý, nenáročný, výborný!
INGREDIENCIE
  • 300g ríbezľový džem

  • 175g hladká múka

  • 150g práškový cukor

  • 150g maslo

  • 4 vaječné žĺtky (1 žĺtok na potretie)

  • 1čl škorica

  • 1/2čl mletý klinček

  • štipka soli

  • nastrúhaná kôra z citróna

POSTUP

  • Žĺtky si vyšľaháme. Pridáme múku zmiešanú s práškovým cukrom. Pridáme škoricu, klinčeky, citrónovú kôru, štipku soli a nakoniec maslo a vypracujeme cesto.

  • Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme hodinu odpočívať v chladničke.

  • Po hodine oddelíme 1/4 cesta, ktorú vrátime späť do chladničky. Zvyšné cesto si vyvaľkáme na 0,5cm hrúbku.

  • Vyvaľkané cesto dáme do okrúhlej formy a mierne popritláčame, hlavne okraje. Cesto nahusto popicháme vidličkou a potrieme džemom.

  • Odložené cesto z chladničky vyberieme, vyvaľkáme a narežeme na pásiky, z ktorých vytvoríme na koláči mriežku.

  • Nakoniec potrieme koláč rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 - 30 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!