Lahodné a jemné pečivo bez droždia a vajec. Celé tajomstvo receptu je v sýtenej minerálnej vode.

Vyskúšajte si pripraviť tieto chrumkavé, plnené rožteky, určite neoľutujete!

RECEPT

Lahodné a jemné pečivo bez droždia a vajec. Celé tajomstvo receptu je v sýtenej minerálnej vode.

Vyskúšajte si pripraviť tieto chrumkavé, plnené rožteky, určite neoľutujete!

INGREDIENCIE
  • 600g hladká múka

  • 200ml olej

  • 200ml sýtená minerálna voda

  • 2PL cukor

  • 1/2ČL prášok do pečiva

  • štipka soli

  • lekvár

POSTUP

  • Metličkou v mise zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a štipku soli. Zalejeme minerálkou a premiešame. Nakoniec pridáme olej a vypracujeme vláčne cesto, nemalo by sa lepiť.

  • Vypracované cesto necháme odpočívať pri izbovej teplote 5 - 10 minút.

  • Cesto rozvaľkáme natenko a nakrájame na malé trojuholníky. Na každý trojuholník natrieme lekvár a zrolujeme na malé rolky. Naukladáme na plech a pečieme pri teplote 190 stupňov približne 30 minút.

  • Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!