Úplne jednoduchý, chuťovo dokonalý dezert, to je „PANNA COTTA“

Lahodná dobrota, ktorej neodoláme!

RECEPT

Úplne jednoduchý, chuťovo dokonalý dezert, to je "PANNA COTTA"

Lahodná dobrota, ktorej neodoláme!

INGREDIENCIE
  • 750ml smotana na šľahanie

  • 75g kryštálový cukor

  • 6 plátkov želatíny

  • 1 vanilkový struk

  • voda

INGREDIENCIE na malinovú zmes
  • 350g malín(môžu byť aj mrazené) alebo iné ovocie

  • 50g kryštálový cukor

  • 2ks želatína plátková

POSTUP

  • Želatínu namočíme do vody, aby zmäkla a napučala.

  • Do hrnca si nalejeme smotanu. Vanilkový struk rozrežeme a vyškriabeme vnútro pridáme k smotane spolu s cukrom a pomaly zohrievame(pod bod varu, smotana nesmie vrieť).

  • Po rozpustení cukru smotanu odstavíme zo sporáka a do horúcej pridáme vyžmýkané plátky želatíny. Dobre premiešame, aby sa želatína rozpustila a spojila so smotanou. Pripravenú zmes nalejeme do pohárov a dáme do chladničky minimálne na 3 hodiny.

  • Pripravíme si malinovú polevu. 2 plátky želatíny dáme do vody a necháme napučať. V hrnci si rozvaríme maliny(iné ovocie) s cukrom, necháme mierne vychladnúť a vmiešame napučanú želatínu. Hotovú zmes(nie horúcu) nalejeme na stuhnutú smotanu.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!