Jemná kakaová piškóta, lahodný pudingovo-smotanový krém a šľahačka v jednoduchom, no veľmi chutnom zákusku, ktorým určite ulahodíte!

RECEPT

Jemná kakaová piškóta, lahodný pudingovo-smotanový krém a šľahačka v jednoduchom, no veľmi chutnom zákusku, ktorým určite ulahodíte!
INGREDIENCIE cesto
  • 6 vajec

  • 300g kryštálový cukor

  • 300g polohrubá múka

  • 150ml mlieko

  • 150ml olej

  • 1bal. prášok do pečiva

  • 3PL kakao

INGREDIENCIE krém

  • 750ml mlieko

  • 100g kryštálový cukor

  • 1 vanilínový cukor

  • 3ks zlatý klas

  • 500ml kyslá smotana (min. 14%)

  • 250ml smotana na šľahanie

  • čokoláda, ovocie na ozdobu

POSTUP

  • Z bielok vyšľaháme sneh, postupne zašľaháme cukor, po jednom primiešame žĺtky. Pridáme olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 160 stupňov približne 15 - 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Z mlieka, cukru, vanilky a zlatých klasov uvaríme puding. Ešte do teplého pudingu vmiešame kyslú smotanu a natrieme na koláč a necháme vychladnúť.

  • Smotanu vyšľaháme, natrieme na pudingový krém a ozdobíme podľa seba (ovocie, strúhaná čokoláda...)

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!