Obľúbené „NANUKOVÉ REZY“, ktoré nás vracajú späť do detstva!

Tento chutný zákusok sme piekli takmer na každú rodinnú oslavu alebo aj len tak ku káve!

RECEPT

Obľúbené "NANUKOVÉ REZY", ktoré nás vracajú späť do detstva!

Tento chutný zákusok sme piekli takmer na každú rodinnú oslavu alebo aj len tak ku káve!

INGREDIENCIE cesto
  • 6 vajec

  • 240g kryštálový cukor

  • 240g polohrubá múka

  • 180g mleté vlašské orechy

  • 40g hladkej múky

  • 1/2bal. prášok do pečiva

  • 8pl uvarená silná káva

INGREDIENCIE krém
  • 750ml mlieko

  • 75g hrubá múka

  • 1 vanilínový cukor

  • 250g maslo

  • 150g práškový cukor

  • 3pl rum

INGREDIENCIE poleva
  • 150g čokoláda

  • 30g stužený tuk

POSTUP

  • Cesto - žĺtky s kryštálovým cukrom vyšľaháme do peny, pridáme 8pl silnej kávy, mleté orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva a prešľaháme. Z bielkov vyšľaháme tuhú sneh a zľahka ho vmiešame do žĺtkovej zmesi.

  • Plech(36x26) vystelieme papierom na pečenie, rozotrieme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Krém - z mlieka, vanilínového cukru a múku si uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme, postupne k nemu zašľaháme múčnu kašu a nakoniec pridáme rum. Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus a odložíme do chladničky.

  • Poleva - vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a stužený tuk, dobre premiešame a polejeme vrch koláča. Hotový koláč necháme na chladnom mieste, ideálne do nasledujúceho dňa.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!