Zdravá, chuťovo výrazná „nátierka z pečenej mrkvy“!

S čerstvým chlebom či iným pečivom výborná pochúťka!

RECEPT

Zdravá, chuťovo výrazná "nátierka z pečenej mrkvy"!

S čerstvým chlebom či iným pečivom výborná pochúťka!

INGREDIENCIE
  • 500g mrkva

  • 4 strúčiky cesnak

  • 1 cibuľa

  • 1 hrsť čerstvý tymián alebo rozmarín

  • 3pl olej

  • 1-2pl balzamikový ocot

  • 1,5čl morská soľ

  • mleté korenie

POSTUP

  • Cibuľu, cesnak, mrkvu očistíme, nakrájame na menšie kúsky, cesnak necháme v celku. Pripravenú zeleninu rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom, osolíme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 20 minút.

  • Upečené zeleninu dáme do mixéra, pridáme tymián(rozmarín), mleté korenie, balzamikový ocot a rozmixujeme na hladkú zmes. Ak je nátierka rpíšli hustá, pridáme trošku olivového oleja.

  • Podávame s čerstvým/opečeným pečivom alebo ako dip k rôznym jedlám.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!