Veľmi jednoduchý, nenáročný recept na chutný baklažánový šalát, ktorý sa vynikajúco hodí takmer ku všetkému.

Starý, no výborný recept, ktorý sa oplatí vyskúšať!

RECEPT

Veľmi jednoduchý, nenáročný recept na chutný baklažánový šalát, ktorý sa vynikajúco hodí takmer ku všetkému.

Starý, no výborný recept, ktorý sa oplatí vyskúšať!

INGREDIENCIE
  • 2kg baklažán

  • 1,5kg paradajky

  • 1kg červená paprika

  • 500g mrkva

  • 200g cesnak

  • 2ks feferónky

  • 500ml slnečnicový olej

  • 150g kryštálový cukor

  • 100ml ocot

  • 50g soľ

  • čerstvá petržlenová vňať a kôpor

POSTUP

  • Baklažán umyjeme, vysušíme a nakrájame na veľké kocky. Dáme ho do misy, posypeme lyžicou soli a necháme aspoň pol hodiny odstáť, aby sme ho zbavili horkosti.

  • Paradajky s feferónkami rozmixujeme, pretlačíme cesnak, pridáme olej, cukor, soľ, dobre premiešame a privedieme k varu. Papriku nakrájame na prúžky, mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle.

  • Do vriacej omáčky pridáme pripravený baklažán, papriku a mrkvu. Premiešame a dusíme na miernom ohni približne 30 minút.

  • Potom pridáme nasekaný kôpor, petržlenovú vňať, ocot, premiešame a dusíme ešte 10 - 15 minút.

  • Pripravený šalát nalejeme do sterilizovaných zaváracích pohárov, zatvoríme viečkami a zabalíme do uterákov/utierok. Necháme úplne vychladnúť a potom môžeme presunúť do pivnice.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!