Lahodná roláda s kefírom, plnená vajíčkom a jarnou cibuľkou.

RECEPT

Lahodná roláda s kefírom, plnená vajíčkom a jarnou cibuľkou.

INGREDIENCIE na cesto
  • 450g polohrubá múka

  • 250g kefír

  • 40ml rastlinný olej

  • 20g kryštálový cukor

  • 1 ČL suché droždie

  • 1 ČL soli

INGREDIENCIE na plnku
  • 3 vajcia

  • 300g jarná cibuľka

  • 100g kyslá smotana

  • Soľ na dochutenie

  • Vajíčko na potretie

  • Sezamové semienka na posypanie – nemusí byť

POSTUP

  • Do misy si nalejeme kefír – najlepšie keď kefír vytiahneme skôr z chladničky, aby nebol studený. Pridáme soľ, cukor a miešame aby sa rozpustili. Potom pridáme lyžicu droždia a dobre premiešame.

  • Nakoniec pridáme olej a po častiach pridávame múku za stáleho miešania, aby bolo všetko dobre zmiešané. Cesto by malo byť elastické a nemalo by sa lepiť po bokoch misy.

  • Keď máme cesto pripravené, zakryjeme ho utierkou a odložíme na 30 minút.

  • Medzitým si uvaríme vajcia. Uvarené a vychladnuté ich nakrájame nadrobno aj s jarnou cibuľkou a zmiešame dohromady. Pridáme soľ podľa chuti.

  • Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto a na celé nanesieme plnku. Do hornej časti potrieme kyslú smotanu, aby bola roláda šťavnatá a takto naplnené cesto zrolujeme.

  • Na vymastený plech dáme roládu, potrieme ju vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme v rúre na 180 stupňov asi 30 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!