Do misy si nalejeme kefír – najlepšie keď kefír vytiahneme skôr z chladničky, aby nebol studený. Pridáme soľ, cukor a miešame aby sa rozpustili. Potom pridáme lyžicu droždia a dobre premiešame.
Nakoniec pridáme olej a po častiach pridávame múku za stáleho miešania, aby bolo všetko dobre zmiešané. Cesto by malo byť elastické a nemalo by sa lepiť po bokoch misy.
Keď máme cesto pripravené, zakryjeme ho utierkou a odložíme na 30 minút.
Medzitým si uvaríme vajcia. Uvarené a vychladnuté ich nakrájame nadrobno aj s jarnou cibuľkou a zmiešame dohromady. Pridáme soľ podľa chuti.
Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto a na celé nanesieme plnku. Do hornej časti potrieme kyslú smotanu, aby bola roláda šťavnatá a takto naplnené cesto zrolujeme.
Na vymastený plech dáme roládu, potrieme ju vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme v rúre na 180 stupňov asi 30 minút.
Leave A Comment