Jednoduchá, u nás veľmi obľúbená pochúťka „domáca krémová paštéta z kuracej pečene“!

Príprava je jednoduchá a výsledok vynikajúci!

RECEPT

Jednoduchá, u nás veľmi obľúbená pochúťka "domáca krémová paštéta z kuracej pečene"!

Príprava je jednoduchá a výsledok vynikajúci!

INGREDIENCIE
  • 300g kuracia pečeň

  • 100g maslo

  • 20ml smotana na šľahanie

  • 2 strúčiky cesnak

  • 1 cibuľa

  • 2pl olivový olej

  • 2pl brandy

  • 1čl čerstvý tymián

  • soľ, štipka čerstvo mletého čierneho korenia

POSTUP

  • Cibuľu nakrájame nadrobno, kuracie pečienky na väčšie pásiky. Do hrnca dáme 20g masla, olivový olej, pridáme cibuľu a pražíme na miernom ohni. Potom pridáme nakrájané pečienky a na silnejšom ohni opekáme, kým  sa zatiahne.

  • Potom pridáme nasekaný cesnak, mleté korenie, tymián a chvíľu opekáme. Pridáme brandy a varíme, kým sa alkohol vyparí.

  • Zmes dáme do mixéra, pridáme zvyšné maslo a rozmixujeme. Nakoniec pridáme smotanu, lyžičku soli a mixujeme, kým má paštéta krémovú konzistenciu.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!