„Domáci Ajvar“ výborný ako nátierka, ku grilovaným jedlám, do omáčok či gulášov!

RECEPT

"Domáci Ajvar" výborný ako nátierka, ku grilovaným jedlám, do omáčok či gulášov!

INGREDIENCIE
  • 8ks kapia

  • 2ks baklažán

  • 2ks chilli paprička

  • 1 červená cibuľa

  • 5 strúčikov cesnak

  • 50ml ocot vínny biely

  • 5pl olivový olej

  • 2pl soľ

  • 1pl kryštálový cukor

  • 1čl mleté čierne korenie

  • sušené bylinky

POSTUP

  • Papriky očistíme, zbavíme jadierok. Baklažán, cibuľu prekrojíme na polovicu. Plech vystelieme papierom na pečenie, naukladáme pripravenú zeleninu a pečieme pri teplote 190 stupňov približne 25 minút. Počas pečenia zeleninu otáčame. Upečenú zeleninu prikryjeme alobalom a necháme tak 10 minút. Následne ju zbavíme šupky.

  • Pripravenú zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérom, zmes dáme na panvicu, pridáme pretlačený cesnak, ocot, cukor, soľ, olej a sušené bylinky. Privedieme k varu.

  • Do sterilizovaných zaváracích pohárov navrstvíme pripravenú zmes, uzatvoríme viečkom, obrátime hore dnom, prikryjeme a necháme úplne vychladnúť. Skladujeme na tmavom, chladnom mieste.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!