Chutný „tekvicový hummus“, skvele sa hodí k čerstvému pečivu, zelenine alebo do pita chlebov!

RECEPT

Chutný "tekvicový hummus", skvele sa hodí k čerstvému pečivu, zelenine alebo do pita chlebov!

INGREDIENCIE
  • 350g tekvicového pyré (hokkaido)

  • 250g cícer (z jednej 400g  konzervy)

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 4pl olivový olej

  • 2pl citrónová šťava

  • 2pl tahini

  • 1/2čl chilli vločky

  • soľ, korenie

POSTUP

  • Hokkaido prekrojíme, vydlabeme jadierka a nakrájame na menšie kúsky. Cesnak olúpeme a spolu s tekvicou poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pridáme soľ, korenie podľa seba, prelejeme olivovým olejom(2pl) a dáme piecť. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 15 minút. Necháme mierne vychladnúť.

  • Tekvicu s cesnakom rozmixujeme, pridáme cícer, 2pl olivového oleja, citrónovú šťavu, tahiny, chilli vločky a rozmixujeme na hladkú zmes.

  • Ak je hummus veľmi hustý, pridáme lyžicu vody alebo olivového oleja. Hotový hummus odložíme na pár hodín do chladničky.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!