Len 2 základné suroviny a chutná večera je na stole.

Jednoduché, nenáročné pečené zemiaky s cesnakom a rozmarínom, na ktorých si pochutíte.

RECEPT

Len 2 základné suroviny a chutná večera je na stole.

Jednoduché, nenáročné pečené zemiaky s cesnakom a rozmarínom, na ktorých si pochutíte.

INGREDIENCIE
  • 1kg zemiaky

  • 1hlava cesnak

  • 4PL olivový olej

  • 1ČL soľ

  • tymián, rozmarín, provensálske bylinky, iné...

  • Petržlenová vňať, pažítka

POSTUP

  • Zemiaky dôkladne umyjeme. Plech vystelieme papierom na pečenie, naukladáme naň umyté zemiaky.

  • V miske si zmiešame olej s polovicou prelisovaných strúčikov cesnaku. Pridáme soľ, koreniny podľa chuti a dobre premiešame. Olejovú zmes vylejeme na zemiaky na plechu. Na vrch poukladáme zvyšné neolúpané strúčiky cesnaku a vetvičky rozmarínu.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 - 40 minút, kým nie sú mäkké. Občasne polejeme olejovou zmesou z dna plechu.

  • Pred podávaním posypeme bylinkami podľa chuti.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!