Tip na chutný obed či večeru, ktorú pripravíte raz-dva „pečené zemiaky so smotanovo-cesnakovou nátierkou“!

RECEPT

Tip na chutný obed či večeru, ktorú pripravíte raz-dva "pečené zemiaky so smotanovo-cesnakovou nátierkou"!

Rýchle, jednoduché, chutné!

INGREDIENCIE
  • 8 zemiakov

  • 125g maslo

  • 8PL nastrúhaný tvrdý syr

  • 2PL kyslá smotana

  • 4 strúčiky cesnaku

  • soľ, korenie

  • čerstvá petržlenová vňať

POSTUP

  • Zemiaky aj so šupkou si uvaríme vo vode do mäkka. Potom scedíme.

  • V mise si zmiešame maslo, smotanu, pretlačený cesnak, nastrúhaný syr a petržlenovú vňať. Dochutíme soľou, korením.

  • Uvarené zemiaky pozdĺžne prekrojíme, naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich pripravenou cesnakovo-smotanovou nátierkou.

  • Pečieme pri teplote 220 stupňov približne 10 - 15 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!