Recept na výborné, chrumkavé hranolky z batátov pečené v rúre“!

RECEPT

Recept na výborné, chrumkavé hranolky z batátov pečené v rúre"!

Batáty alebo sladké zemiaky sú zdrojom vitamínov, vlákniny a minerálov. Okrem toho, že obsahujú približne o polovicu menej kalórii ako klasické zemiaky, posilňujú imunitu, napomáhajú lepšiemu tráveniu, znižujú stres a úzkosť.

INGREDIENCIE
  • 0,5kg sladké zemiaky batáty

  • 2 - 3pl olivový olej

  • 1-2pl kukuričný škrob

  • 1čl rozmarín

  • 1/2čl soľ

  • 1/2čl mletá červená paprika

  • 1/2čl cesnakové korenie

POSTUP

  • Batáty očistíme a nakrájame na hranolky, dáme ich do misy so studenou vodou a necháme 30 min namočené. Potom zemiaky scedíme, dobre osušíme, dáme do misy, pridáme olivový olej a premiešame.

  • V malej miske si zmiešame ostatné suroviny, zemiaky obalíme v pripravenej zmesi a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Pečieme pri teplote 220 stupňov približne 20 minút, potom ich otočíme a pečieme ešte 10 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!