Raz-dva pripravený, jednoduchý, no veľmi chutný obed „špagety so smotanovou omáčkou, opečenou slaninou a parmezánom“!

RECEPT

Raz-dva pripravený, jednoduchý, no veľmi chutný obed "špagety so smotanovou omáčkou, opečenou slaninou a parmezánom"!

INGREDIENCIE
  • 500 špagety

  • 150g slanina

  • 150ml smotana na varenie

  • 100g strúhaný parmezán

  • 2 žĺtky

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 1PL maslo

  • soľ

POSTUP

  • Na panvici si opečieme na kocky nakrájanú slaninu. Slaninu z panvice odoberieme do misky a na panvicu pridáme prelisovaný cesnak, maslo a opražíme.

  • V osolenej vode si uvaríme špagety. Uvarené špagety dáme do panvice s cesnakom a chvíľu ich opražíme, potom ich vyberieme do misy.

  • Pripravíme si smotanovú omáčku. Metličkou zmiešame smotanu, polovicu parmezánu a žĺtky.  Pripravenú smotanovú zmes vylejeme na panvicu, z ktorej sme odobrali špagety a privedieme k varu.

  • Hotovú omáčku vylejeme na špagety, pridáme opečenú slaninu a všetko zmiešame. Pred podávaním posypeme strúhaným parmezánom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!