Na prípravu jednoduché, chuťovo výnimočné „ŠPENÁTOVÉ LASAGNE“
Na prípravu jednoduché, chuťovo výnimočné „ŠPENÁTOVÉ LASAGNE“
RECEPT
Na prípravu jednoduché, chuťovo výnimočné „ŠPENÁTOVÉ LASAGNE“
INGREDIENCIE
1bal. lasagne
300g čerstvý špenát
500g ricotta
500ml kurací vývar
500ml mlieko
250g nastrúhaný syr eidam
125g nastrúhaná mozzarella
125g parmezán
125g maslo
90g prosciutto
1PL hladká múka
2 strúčiky cesnaku
1čl sušená bazalka
1čl sušené oregano
soľ, mleté čierne korenie
POSTUP
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme pretlačený cesnak, bazalku, oregano, premiešame a necháme pol minúty restovať.
Pridáme múku, minútu miešame a prilejeme mlieko s vývarom, dochutíme soľou, korením a privedieme k varu.
Odstavíme zo sporáka, primiešame nastrúhanú mozzarellu, polovicu parmezánu a miešame, kým sa rozpustia oba syry. Pripravenú omáčku zatiaľ odložíme.
V mise zmiešame ricottu, eidam a špenát, pridáme štipku soli, premiešame.
Zapekaciu misu vymastíme maslom, na dno nalejeme 1/4 pripravenej syrovej omáčky, navrstvíme pláty lasagní a na ne natrieme 1/2 zmiešanej ricotty so špenátom.
Postup zopakujeme, vrch zakončíme syrovou omáčkou, poukladáme plátky prosciutta, posypeme zvyšnou polovicou parmezánu a dáme piecť.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 45 minút. Po upečení necháme lasagne chvíľu postáť a môžeme podávať.
Leave A Comment