Jednoduché, chutné, u nás veľmi obľúbené „ŠPENÁTOVÉ LASAGNE“!

Jednoduchá príprava, vynikajúci výsledok!

RECEPT

Jednoduché, chutné, u nás veľmi obľúbené „ŠPENÁTOVÉ LASAGNE“!

Jednoduchá príprava, vynikajúci výsledok!

INGREDIENCIE
  • 1bal. lasagne

  • 300g čerstvý špenát

  • 500g ricotta

  • 500ml kurací vývar

  • 500ml mlieko

  • 250g nastrúhaný syr eidam

  • 125g nastrúhaná mozzarella

  • 125g parmezán

  • 125g maslo

  • 90g prosciutto

  • 1PL hladká múka

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 1čl sušená bazalka

  • 1čl sušené oregano

  • soľ, mleté čierne korenie

POSTUP

  • Na panvici rozpustíme maslo, pridáme pretlačený cesnak, bazalku, oregano, premiešame a necháme pol minúty restovať.

  • Pridáme múku, minútu miešame a prilejeme mlieko s vývarom, dochutíme soľou, korením a privedieme k varu.

  • Odstavíme zo sporáka, primiešame nastrúhanú mozzarellu, polovicu parmezánu a miešame, kým sa rozpustia oba syry. Pripravenú omáčku zatiaľ odložíme.

  • V mise zmiešame ricottu, eidam a špenát, pridáme štipku soli, premiešame.

  • Zapekaciu misu vymastíme maslom, na dno nalejeme 1/4 pripravenej syrovej omáčky, navrstvíme pláty lasagní a na ne natrieme 1/2 zmiešanej ricotty so špenátom.

  • Postup zopakujeme, vrch zakončíme syrovou omáčkou, poukladáme plátky prosciutta, posypeme zvyšnou polovicou parmezánu a dáme piecť.

  • Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 45 minút. Po upečení necháme lasagne chvíľu postáť a môžeme podávať.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!