Chutný obed či večera – jednoduché, zdravé kapustové bábovky, najchutnejšie s kyslou smotanou!

Napriek jednoduchosti tohto receptu je z nich veľmi chutné jedlo, ktoré sa oplatí vyskúšať!

RECEPT

Chutný obed či večera – jednoduché, zdravé kapustové bábovky, najchutnejšie s kyslou smotanou!

Napriek jednoduchosti tohto receptu je z nich veľmi chutné jedlo, ktoré sa oplatí vyskúšať!

INGREDIENCIE
  • Kapusta – 600 g

  • Voda – 50 ml

  • Ovsené vločky – 4 polievkové lyžice (30 g)

  • Mlieko – 150 ml

  • Maslo – 30-50 g

  • Vajcia – 3 ks

  • Soľ – 1/2 lyžičky

  • Čierne korenie – podľa chuti

  • Forma na pečenie ľubovoľných tvarov, my používame formu na mini-bábovky

POSTUP

  • Nakrájajte kapustu. Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme kapustu a zalejeme vodou. Varte 10 minút na strednom ohni, miešajte, kým sa tekutina neodparí.

  • Hneď ako kapusta začne zlatnúť, pridáme ovsené vločky, mlieko, soľ a korenie podľa chuti.

  • Premiešame, prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme ďalších 10 minút, pričom miešame, aby nám nič neprihorelo.

  • Odstráňte z ohňa a ochlaďte. Do zmesi rozbijeme 3 vajcia a premiešame.

  • Formičky na košíčky vymastíme olejom a naplníme kapustovou hmotou.

  • Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút. Keď sa objaví chutná zlatá kôrka, bábovky sú hotové!

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!