Fašírky sú veľmi vďačným jedlom, ktoré vždy poteší a chutia ako za tepla, tak aj za studena.

Pripravili sme pre Vás recept na bravčovo-nivové fašírky, ako sa robievajú u nás.

RECEPT

Fašírky sú veľmi vďačným jedlom, ktoré vždy poteší a chutia ako za tepla, tak aj za studena.

Pripravili sme pre Vás recept na bravčovo-nivové fašírky, ako sa robievajú u nás.

INGREDIENCIE
  • 500g mletého bravčového mäsa

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 100g strúhanky

  • sušená majoránka

  • 1 lyžička soli

  • mleté čierne korenie

  • vajíčko

  • niva syr

  • 2ks žemľa

POSTUP

  • Do misky dáme mleté mäsko, čierne mleté korenie, soľ, cesnak, majoránku, vajíčko, vo vode namočenú a vymačkanú žemľu, nivu a strúhanku na zahustenie.

  • Všetko spolu dobre premiešame do tvarovateľnej hmoty a necháme asi hodinu odpočívať v chladničke, aby sa prepojili všetky chute.

  • Rukami, ktoré sme si navlhčili v studenej vode, vytvarujeme guličky o priemere cca 5 cm, ktoré sploštíme dlaňami a fašírky obalíme v strúhanke.

  • Fašírky smažíme na rozohriatom oleji na strednom plameni z oboch strán asi 4 – 5 minút do peknej červeno-hnedej farby.

  • Fašírky vyberieme a dáme vysušiť na papierovú kuchynskú utierku od prebytočného tuku.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!