U nás veľmi obľúbené zákusky, ktoré nechýbajú počas sviatočných dní „šamrolky s vanilkovým krémom a orechmi“!

Raz-dva pripravené, jednoduché, dokonalé!

RECEPT

U nás veľmi obľúbené zákusky, ktoré nechýbajú počas sviatočných dní "šamrolky s vanilkovým krémom a orechmi"!

Raz-dva pripravené, jednoduché, dokonalé!

INGREDIENCIE
  • 500g lístkové cesto

  • 750ml mlieko

  • 300ml smotana na šľahanie

  • 220g smotanový syr Philadelphia

  • 2 vanilkové pudingy

  • 1bal. vanilínový cukor

  • 4pl kryštálový cukor

  • práškový cukor na posypanie

  • nasekané lieskové orechy

POSTUP

  • Lístkové cesto si rozvaľkáme na tenko(alebo kúpime už rozvaľkané). Cesto si nakrájame na pásiky široké približne 2,5cm. Jednotlivé pásiky navinieme na cukrárske trubičky a konce mierne pritlačíme.

  • Pripravené trubičky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 15 minút. Upečené trubičky stiahneme z rúrok a necháme vychladnúť.

  • Krém - z mlieka, kryštálového cukru a vanilkových pudingov uvaríme puding, zakryjeme ho potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Smotanový syr Philadelphia zmiešame s práškovým cukrom a vanilkou. Pridáme k nemu vychladnutý puding a prešľaháme. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha a vmiešame do pudingu.

  • Cukrárskym vreckom naplníme trubičky. Do malej misky dáme nasekané lieskové orechy a obalíme v nich trubičky. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@cook4you