Spojenie jemného orechového korpusu, lahodného krému a ovocia v jednoduchom, no jedinečnom zákusku, ktorý vyčarí úsmev na tvári!

RECEPT

Spojenie jemného orechového korpusu, lahodného krému a ovocia v jednoduchom, no jedinečnom zákusku, ktorý vyčarí úsmev na tvári!

INGREDIENCIE korpus
  • 8 vajec

  • 8PL kryštálový cukor

  • 10PL hladká múka

  • 100g mleté vlašské orechy

  • 2 vrecúška nescafé káva

  • 1/2čl prášok do pečiva

  • SIRUP: voda+med+vanilkový extrakt

INGREDIENCIE krém
  • 300ml smotana na šľahanie

  • 50g práškový cukor

  • 250g mascarpone

  • 200g mrazené ovocie + 50g kryštálový cukor

  • kokos na posypanie

POSTUP

  • Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom na tuhý sneh. Postupne po jednom zašľaháme žĺtky. V mise zmiešame múku, mleté orechy, prášok do pečiva a nescafe kávu. Nakoniec sypké suroviny vareškou zľahka vmiešame do vaječnej zmesi.

  • Plech(25x30) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme a uhladíme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • PLNKA - mrazené ovocie s cukrom privedieme k varu a necháme vychladnúť. Zatiaľ si mixérom vyšľaháme smotanu s cukrom a mascarpone na hustý krém.

  • Vychladnutý korpus prerežeme pozdĺžne na 2 časti, spodný korpus polejeme sirupom(voda+med+vanilkový extrakt), natrieme polovicu vyšľahaného krému, navrstvíme vychladnuté ovocie, priložíme druhý korpus a na vrch koláča natrieme druhú polovicu krému. Nakoniec už len posypeme kokosom a dáme na hodinu do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@riucagatesteretetetraditionale